Nyheter

Timmer del 2, och hundar

Uppdatering om transporter

Holmen Bruk som köper in timret och virket från gallringen har sin depå i Norrköpingstrakten. Tunneln till Muskö renoverades för några år sedan och maxhöjd för fordon sänktes från 420 cm till 390 cm i körfälten, och från 450 cm ned till 420 cm i mitten av tunneln med lotsning. De flesta timmerbilar håller en höjd av 420 cm från mark till stödstolparnas övre nivå, och kan bli upp mot 450 cm höga med stockar rågade som last. Endast ett fåtal håller de lägre höjderna, och enligt vår avverkare vet han bara en bil som servar Holmen. Det blir alltså en körning om dagen så det kommer att ta några veckor innan allt är borta. Det ligger även kvar timmer i Torpaområdet så vi kommer nog att få se timmerbilen på ön en månad till minst. 

Grenar och toppar - GROT

Resterna som ligger kvar får göra det till slutet av maj, som tidigare nämnts. Då kommer skotaren och flisbilen och hämtar upp så mycket de kommer åt. Låt det ligga, för till mitten av juni som senast bör allt vara borta. Om något är kvar efter det kan var och en som behöver eldningsmaterial till kommande vinter hämta själv ur "skogens förråd" på marken. 

Hundar i koppel

Så vill vi även uppmana alla hundägare att man enligt Lag om tillsyn av hundar och katter (2007:1150), som du hittar här Lagen skall hålla hunden kopplad mellan 1 mars och 20 augusti. På Naturvårdsverkets hemsida går det att läsa mer, och den hittar du här Naturvårdsverket

Det bör gälla även "extremt väldresserade hundar" då oförutsedda saker kan hända när våren kommer och ungar föds i naturen. 

I all välmening

 

240404

Styrelsen

 

Annonser